לא פלא שמדובר באחד הפירות הכי אהובים בישראל (וכן, אבוקדו הוא בהחלט פרי). אבוקדו בריא לנו גם כמזון אך גם כבסיס לקרמים ולמסכות טיפוח. בשנים האחרונות שמן האבוקדו הפך להיות מוצר נגיש וקל להשגה שאפשר להשיג בכל סופר, ויחד עם הפרי הבשל, הוא יכול להוות בסיס להזנה ולטיפוח.
לפני הכל – בואי נכיר את החתיך:האבוקדו נולד באיזורי הביצות של דרום אמריקה ונחשב לעץ טרופי, הוא אוהב חום ולחות ואולי בדיוק בגלל זה הוא גודל בארץ באזורים חמים, כמו עמק הירדן וחופי הגליל המערבי – העשירים בלחות. האצטקים האמינו שהפרי הזה הוא לא רק מקור מזון איכותי, אלא גם בעל סגולות רפואיות, בין היתר הוא משפר את היכולות המיניות (האצטקים אמרו, לא אני!)
יתרונותיו הבריאותיים של האבוקדו מגיעים מהשמנים הטבעיים שהוא מכיל. השמן משמש כבסיס לבישול, אך גם להכנת מוצרי קוסמטיקה לשיער ולעור. מבחינה תזונתית, יש בו ויטמינים ומינרליים חשובים. השמן כולל אחוזים גבוהים של חומצה אולאית – אומגה 9, שנותנת לעור לחות ומאפשרת התחדשות וגמישות.
בין היתר תמצאי באבוקדו ויטמינים מקבוצת D, E ו-F, חומצה פולית וויטמין A. האחרון עוזר לנו לבנות את העצמות והשיניים, ויטמים D מסייע לנו לשמור על עור חלק ובריא. ויטמין E עשיר באנטיאוקסידנטים שעוזרים לנו לשמור על תאי העור ועל צעירותם.
כל התכונות האלו מחייבות אותי להיכנס למטבח ולהתחיל להכין מסכות, שינצלו את כל התכונות הטובות של האבוקדו.
שמה בצד את הסלט הטעים ומפשילה שרוולים.
הנה כמה מסכות שכדאי לאמץ בעונה הירוקה:
מסכה לריכוך העור:
מסכה שיכולה להזין את עור הפנים ולתת לו חיוניות, ברק וגמישות. כל כך פשוטה שלוקח חמש דקות בלבד להכין אותה.
מצרכים:
אבוקדו בינוני אחד רך מאד
2 כפיות שמן זית
3-4 טיפות של שמן לבנדר או שקדים
חצי כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
מועכים את האבוקדו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מורחים על הפנים והצוואר ומשאירים למשך כ-10 דקות. לאחר 10 דקות שוטפים במים חמימים.
מסכה לריכוך השיער ויצירת ברק:
אבוקדו קטן רך
1 כף שמן אבוקדו או שמן זית
2-3 טיפות של שמן לבנדר או כל שמן אחר שמריח טוב!
אופן ההכנה:
מועכים את האבוקדו, מערבבים עם השמנים ומורחים על השיער, בעיקר על הקצוות. מחכים כ-15 דקות ושוטפים היטב.
מכירה עוד מסכות שמנצלות את היתרונות הנפלאים של האבוקדו? כתבי לי בתגובות!